Vaše nová jurta podpoří Mongolsko

Změna je život aneb vízová odysea

12.07.2010 12:36

 Toť motto posledních několika dní...

Možná jedete prstem po mapě, po námi plánované trase, dumete nad počtem ujetých kilometrů, či zajímavými historkami z cest...výborně :) Jen ten prst přesuňte cca 25 km jižně od Brna- do Dolních Kounic. Přesně tak, jsme stále v ČR. Ne, že bychom nechtěli odjet, chceme a moc!!!

Ale osud tomu chtěl tak, abychom věnovali větší čas přípravě našich expedičních vozů a hlavně abychom si pořádně užili byrokratických pracovníků ambasád. Že v životě není o náhody nouze se nám potvrdilo při vyřizování víz do Kazachstánu- sice by byla cesta do Kazachstánu zajížďkou, nicméně jsme chtěli vidět Almatu, kazašskou step a další. Bohužel tato část cesty se neuskuteční, neboť i když identicky vyplníte 6 žádostí o víza- najde se jeden štastlivec, který dostane vízum jen na poloviční čas- tramtardá výhercem krátkého víza je Ditka. A protože v Kazachstánu jsme měli původně žádat o další transitní vízum přes Rusko do Mongolska- Rusové vám totiž nedají více vstupové transitní vízum přes Kazachstán do Mongolska- Nicméně s krátkým vázem, bychom to nestihli a podle slov paní na české ambasádě v Kazachstánu by Ditce za propadlé vízum hrozila vysoká pokuta, vyhoštění ze země, zadržení či cokoliv dalšího. Rozhodli jsme se nejít cestou pašování Ditky přes hranice či nějakou horskou stezskou a raději cestu do Kazachstánu vynechat. Dalším důvodem pro jeho vynechání byla informace, že by si ruští úředíci na nás trošku "smlsli" při jednání o dalším tranzitním vízu. A proto výsledek celé vízové peripetie je následující- dnes jsme zažádali o nová tranzitní ruská víza rovnou do Mongolska.

V mezičase vyřizování víz se bavíme tuningem aut. Spousta drobných vychytávek, které by nám měli usnadnit dlouhou cestu.

Ne vždy se ovšem opravy vydaří :) nemějte strach nenudíme se.... stále je co chystat :)

Poslední informace, doufejme už finální, o odjezdu: středa, 14.července 2010 v 9:15 (v 9:00 vyzvedáváme hotová víza :)))

Kdo byste chtěl ještě vidět cestovatele vymydlinkované, upravené v čistých šatech, doražte před ruskou amabasádu v Brně.

Máme pro vás také fotky- najdete je v této fotogalerii, kde budou postupně přibývat: https://jurta.rajce.idnes.cz